Russian visa for U.S. Citizen in Finland

How to? Read other's experiences. Find useful advice on shipping, immigration, residence permits, visas and more.
Post Reply
qphxxt
Posts: 18
Joined: Mon Aug 15, 2016 10:30 pm

Russian visa for U.S. Citizen in Finland

Post by qphxxt » Thu Sep 21, 2017 2:59 pm

Hi all,

I am going to Moscow in November and I made an appointment online at the Embassy of the Russian Federation in Finland (Helsinki) website. I have an appointment time but there is nowhere on the site that tells me where the appointment is at. Do I need to go to the Embassy of the Russian Federation at Tehtaankatu 1 B, 00140 Helsinki?

Or do I go to the Russia Visa Application Service Centre at Urho Kekkosen katu 7B, 3rd floor, 00100 Helsinki?

I am confuzzled.

Also, as a U.S. citizen, do I need health insurance documents?



Russian visa for U.S. Citizen in Finland

Sponsor:

Finland Forum Ad-O-Matic
 

User avatar
Beep_Boop
Posts: 1969
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:29 pm
Location: Niflheim, Suomi

Re: Russian visa for U.S. Citizen in Finland

Post by Beep_Boop » Thu Sep 21, 2017 3:31 pm

Where to go? Well, which location have you selected? It's right there in the last step of your visa application https://i.imgur.com/CoCjUGU.png

Do you need to show insurance? Well, why not check the list of required documents? http://www.vfsglobal.com/russia/finland ... ourist.pdf this FAQ http://www.russianvisa.org/faq.html#13
Every f*cking application is unique.You can't measure the result of your application based on random anecdotes online. Stop being a moron!


qphxxt
Posts: 18
Joined: Mon Aug 15, 2016 10:30 pm

Re: Russian visa for U.S. Citizen in Finland

Post by qphxxt » Thu Sep 21, 2017 10:22 pm

Can I go directly to the Embassy of the Russian Federation? Going to this Visa application center in Urko Kekkosen, there is a service charge of 26 euro. Is it possible just to go to the Embassy to bypass these fees?


tavastia
Posts: 229
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:54 pm

Re: Russian visa for U.S. Citizen in Finland

Post by tavastia » Fri Sep 22, 2017 6:04 am

You need to go where you select in your application.


Post Reply